Kimicar Hygiene
Kimicar Car & Truck
Kimicar Industry
Kimicar Marine

Ghid practic de instruire pentru utilizarea corecta a produselor Kimicar de curatare si intretinere

Fiecare flacon are lipit pe partea din spate o eticheta cu specificatii de folosire, date tehnice, data scadenta, cantitate, date producator. Statisticile indica ca doar 47% din consumatori citesc informatiile.

Indiferent care este produsul de curatare, noi recomandam ca urmatoarele aspecte sa fie luate in calcul cu seriozitate pentru un efect garantat ce se poate ridica la inaltimea asteptarilor fiecarui utilizator final.

Dilutia : la produsele care au specificatia de a se dilua cu apa este obligatoriu sa intre in contact cu apa potabila (pentru o performanta si mai buna se poate folosi apa distilata sau osmozata). Daca utilizatorul doreste, poate sa o faca mai concentrata cu maxim 20% fata de valorile declarate pe eticheta produsului (exemplu : daca solutia nu este diluata corect, poate sa nu lucreze la capacitate maxima iar suprafata ce urmeaza a fi curatata, ramane cu urme sau pete).

Aplicarea : se tine cont de materialul din care este compusa suprafata (absorbanta sau lavabila) pe care se va aplica solutia, apoi se va pulverize solutia uniform pe orizontala de jos in sus (exemplu : pulverizand solutia corect, atunci cand se ajunge la jumatate va curge in jos iar dup ace se va ajunge la partea superioara, va curge inca o data spre partea inferioara si deci solutia va trece de doua ori pe suprafata cea mai murdara iar la final rezultatul este garantat).

Fixarea petei : daca avem pete si se incearca curatarea cu alte produse ce nu sunt profesionale sau cu specificatii diferite de curatare, petele pot fi fixate pe suprafete iar solutia Kimicar sa nu isi mai poata face efectul. Ideal esta ca sa nu incercati abosut nimic pana nu intrebati un consultant, ce solutie trebuie aplicata. Daca totusi se aplica altceva, este bine sa spuneti adevarul, fara sa se ajunga la o pierdere mai mare (exemplu : avem o tapizerie textila pe care a fost probat un produs care era la indemana fara sa curete sau cu proprietati de albire apoi incercam peste cu un alt produs profesional si nu avem rezultatul sperat).

Apa cu care se spala : apa cu care sa facut curatarea poate avea foarte mult calcarcum este apa de put, poate avea impuritati de clor sau fier iar problema, in loc sa se rezolve, mai rau va face suprafetelor de curatare (exemplu : folosind apa cu impuritati de fier si nisip se poate sabla efectiv la presiune ridicata fara sa se realizeze cu ochiu liber, dauna produsa prin acest proces).

Suprafata afectata : inainte de a face procesul de curatare se controleaza cu atentie suprafata pe care se va aplica solutia, deoarece exista riscul ca acea suprafata sa fie deja compromisa (exemplu 1 : pe o suprafata de marmura se depune calcar, se doreste ca sa se curete doar calcarul fara a fi afectata marmura care are o textura mai slaba decat piatra de calcar ; exemplu 2 : pe un ornament din crom corodat se doreste ca suprafata sa devina ca atunci cand a fost nou ce a ce este practice imposibil). Aceste situatii sunt reale doar ca nu mai pot fi remediate. In acest caz recomandarea este de a nu cumpara produse care au reclama ce par a fi miraculoase dar in realitate vor fi cheltuieli inutile.

Timp prea mic : anumite produse au nevoie de timp pentru reactie, recomandam expres ca ele sa fie lasate sa isi faca efectul pentru ca altfel rezultatul este slab iar utilizatorul este nemultumit (exemplu 1 : lipiciul de la termopan se curata perfect doar daca se asteapta suficient dupa aplicare…. exemplu 2 : picaturile de vopsea lavabila se curate perfect doar daca se asteapta suficient dupa aplicarea produsului).

Expunerea la temperaturi ridicate : atunci cand suprafetele sunt incinse de la soare, reactia va fi de uscare imediata iar curatarea nu se va face nici in proportie de 50% In astfel de situatii riscul poate fi chiar de a pata suprafata tratata. Recomandarea noastra este sa se raceasca suprafata sau sa se utilizeze solutiile cand este umbra sau seara pe o temperatura in limite normale (exemplu : se pulverizeaza produsul pe o suprafata incinsa iar apoi se lasa sa actioneze cateva secunde, timp in care se decoloreaza iremediabil suprafata).

Pelicula smog : supraftele uneori au nevoie suplimentara de o degresare inainte de curatarea propriuzisa din cauza smog-ului care se gaseste in orasele mari unde se creaza o pelicula de grasime sau smog de la masini sau poluare care nu poate fi observata cu ochiul liber si nici curatata cu detergentul normal pentru murdaria normala de zi cu zi de la praf si ploaie (exemplu : avem o suprafata necuratata de o buna perioada de timp si dorim sa iasa ca noua cu un produs uzual de curatare, suprafata ramane semicuratata iar prin frecare decoperim ca de fapt nu este rezultatul asteptat).

Daca nu se utilizeaza corect un produs profesional din portofoliu Kimicar, este posibil ca rezultatul sa nu se ridice la asteptarile cumparatorului iar nemultumirea sa fie perceputa gresit apoi sa scrie review-uri defaimatoare la adresa brand-ului, vanzatorului sau produsului.

Utilizatorul descopera un plus valoare iar secretul aici consta in concentratia produsului cu putere mare de curatare fara sa afecteze suprafetele pe care sunt utilizate din cauza protectiilor impuse de legile europene.

Diferenta de componenta a produsului cu valoarea reala in raportul calitate pret

Produs Kimicar Pie
Produs Economic Pie

In general produsele profesionale sunt create de producatori cu experienta mare ce au intampinat inca din anii 80 modificari ale legilor europene care la noi inca nu se aplica si nici macar nu exista sisteme de masurare care pot da certitudinea ca in loc de produs de curatare nu se foloseste altceva. Producatorul European garanteaza ca respecta fisele tehnice, fisele de siguranta, certificatele de conformitate si calitate, ca produsele sunt biodegradabile peste 95%, fabricate cu materii prime prietenoase cu mediu, contin protectii pentru consumatori cat si pentru suprafete si sunt ambalate in recipiente reciclabile.

Dupa asimilarea acestor informatii tehnice, un utilizator final va decide singur ce doreste sa utilizeze in procesul de curatare in cazul in care il face singur, in cazul in care va merge intr-o locatie si va fi nevoit sa foloseasca produse de curatare iar cu buna stiinta va opta pentru un produs economic fara sa ia in calcul riscurile, isi va asuma decizia proprie (exemplu 1 : se vor folosi produse de curatare rufe iar cand acestea se imbraca provoaca alergii la copii si adulti in loc sa fie neutre fara efecte adverse, exemplu 2 : se duce masina la o spalatorie din proximitatea locuintei si se descopara ca dupa o perioada dispare stralucirea culorii sau patarea oramentelor cromate ale masinii, in loc sa protejeze suprafetele cu care intra in contact).